18+: Fennakadt a birka a kerítésen, hosszú szenvedés után elpusztult, disznók ették meg, de a gazdát nem izgatta

Brutális képeket kaptunk a közigazgatásilag Királyhegyeshez tartozó Csikóspusztáról. Amellett, hogy állatvédelmi kérdéseket is felvet, a közösségi együttélés szabályait is felrúgja, hiszen a problémás családtól a szomszédhoz szöknek át a jószágok rendszeresen.

A fotókat Budai Róberttól kaptuk, aki elmondta: a bajos csikóspusztai család állatai folyamatosan szabadon mászkálnak a környéken, van amikor a járatos buszt is akadályozzák. Ezen kívül hatalmas bűz van az ingatlanjai körül, nem a legmegfelelőbb módon tartják a jószágokat. Véleménye szerint annyira tűrhetetlen állapotok vannak és annyira szabadon vannak az állatok, ha legközelebb hozzá bemegy az egyik, akkor befogja magának.

Legutóbb azzal szembesültek, hogy egy birka fennakadt az említett család szomszédjának kerítésén. Vélhetően sokat szenvedett amíg végül elpusztult. A maradványaiból a saját disznói ettek – ezek szerint a gazdát nem izgatta, hogy hova lett az eltűnt juh. Budai oldalunknak elmondta, hogy megkeresi az illetékes hatóságokat, szervezeteket.

A kezelhetetlen családról legutóbb júniusban írtunk. Akkor azt közöltük, hogy a haszonállataik szabadon mászkálnák az utcán, rengeteg a szemét, ha szólnak nekik,  akkor csak cinikus választ kapnak.

Királyhegyes község önkormányzatát senki sem kereste meg ilyen bejelentéssel. Csikóspusztán többen tartanak haszonállatot, de ott járva kirívó, közösségellenes magatartást nem tapasztaltunk.

– írta akkor megkeresésünkre Horváth Lajos polgármester, akit most újraválasztottak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Egy friss Závecz-felmérés szerint 4%-al vezet az ellenzéki lista

Négy százalékos az előnye a közös ellenzéki listának a Fidesz–KDNP-vel szemben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából. A felmérést az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány rendelte meg, és november 2-12. között végezték kétezer ember megkérdezésével.

Tovább »

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább olvasom »