1990-ben alig volt zöldterület Makón, majd jöttek a ,,virágos város” elismerések

A legkevesebb zöldterülettel rendelkező magyar városok között volt 1990-ig Makó, majd dr. Buzás Péter polgármestersége alatt több elismerést is nyert a város a Virágos Magyarországért versenyben.

Makó 2004-ben a fődíjat, 2007-ben és 2012-ben az ,,Arany Rózsa” díjat, 2010-ben a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium díját, 2009-ben a Város és Faluvédők Szövetségének díját, 2013-ban a Természetvédelmi díjat nyerte el. 2006-ban  az év főkertésze makói volt, Ádok Jánosné. Továbbá az Európai Ezüstérmes Város díjat is bezsebelhette Makó.

A siker nagyban köszönhető a Virágos Makóért programnak, amely a lakosság nagy részét ösztönözte a környezetszépítésben való aktív részvételre. Ezen kívül az akkori városvezetés szemlélete is hozzájárult, hiszen a közterületeken az önkormányzat is telepített és gondozott virágokat.

1994-ben az Országos Idegenforgalmi Hivatal, a Belügyminisztérium és a különböző szakmai szervezetek szervezték meg az első hazai országos virágosítási, környezetszépítési és környezetvédelmi versenyt. Azóta kiderült, a rendezett, kulturált környezet kialakítása megegyezik a turizmus céljaival és ez azóta is a legfőbb szempontok közé tartozik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

232 éve született Gróf Széchenyi István író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere, a „legnagyobb magyar”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink