20 éves a makói ContiTech

2015-ben fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a makói ContiTech gyár. Ez alkalomból a dolgozóknak és családtagjaiknak egy nyílt napot szerveztek, melyen színes programokkal várták az érdeklődőket.

27014640

Az autóipar számára hűtő-fűtő csöveket gyártó cég 1995 év végén a Phoenix AG egyik legjelentősebb leányvállalataként nyitotta meg kapuit az egykori Taurus gumigyár helyén. 1995 év végén még csupán 13 dolgozói létszámmal kezdte meg működését a gyár.

Az 1996-os évtől kezdve folyamatosan bővült a létszám és mára már Makó és a környék legnagyobb munkáltatójává nőtte ki magát a cég. A vállalat váci telephelye 1999-ben kezdte meg a termelést, majd a makói telephellyel 2006-ban egyesült, és 2008-tól viseli a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. cégnevet.

A 20. évforduló alkalmából tartott rendezvényre meghívták a gyár egykori vezetőit, akik szívesen fogadták az invitálást. Bakos József és Hermann Kampling urak voltak az első vezetők, akik a rendezvényen újra felidézték, hogyan is indult el anno a termelés és büszkén láthatták mekkora fejlődésen ment keresztül

A rendezvényen Nagy Mihály ügyvezető, valamint Farkas Éva polgármester is köszöntötte az érdeklődőket. Nagy Mihály, aki már több mint 12 éve vezeti a céget, beszédében elmondta, büszke arra, hogy a cég, a válság éveitől eltekintve, már 20 éve dinamikusan fejlődik és kiemelte, hogy a dolgozók elhivatottsága nélkül mindezt elérni nem is tudtuk volna.

Nemcsak a korábbi vezetőket, de a nyílt napon résztvevő családokat is körbevezették a szervezők a termelési területeken, hogy bepillantást nyerhessenek, hogyan is zajlik a hűtő-fűtő gumitömlők gyártása.

A gyárlátogatás kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas volt. A résztvevők a túra során egy Quiz feladatsort is kitölthettek, melyért cserébe a 20 éves évfordulóra készített muffint, Contis ajándéktárgyakat, valamint dodgem zsetont is kaptak. Ahogyan az „autóversenynek”, úgy a kreatív foglalkozásoknak is nagy sikere volt. A legkisebbek rajzpályázaton vehettek részt, ahol megfestették a gyárban látottakat. Sokak számára a gyártörténeti fotókiállítás volt a legizgalmasabb. Itt bemutatták a Continental történetét és nyomon követhették az érdeklődők a makói gyár fejlődését képekben, láthatták a kollégák is egymást a 20 évvel ezelőtti fotókon.

A több mint 3500 fős ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft csaknem 900 dolgozója és családtagjai vettek részt az eseményen, ahol közel 40 kolléga dolgozott a sikeres születésnapi rendezvény lebonyolításán. Ahogyan az tapasztalható, a hasonló nyílt napoknak mindig nagy sikere van, így a jövőben is szeretné a ContiTech megtartani ezt a hagyományt és megnyitni kapuit az érdeklődők számára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

114 éve született Jankovich Ferenc, Kossuth-, József Attila- és Baumgarten-díjas magyar költő, író, műfordító.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Ma van advent első vasárnapja

Ma van advent első vasárnapja, a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete – írta közösségi oldalán Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő, a Jobbik regionális igazgatója.

Tovább olvasom »