27-en távoztak a hódmezővásárhelyi tankerülethez tartozó iskolákból

A státusztörvény óta 27-en mondtak fel a Hódmezővásárhelyi Tankerület iskoláiból – derül ki az adatokból, amelyeket a Pedagógusok Szakszervezete kapott meg a tankerületektől.

Ezek szerint 14 pedagógus mondott fel, 2 nem pedagógus, nyáron pedig már 11-en távoztak, így jön ki a 27 fő. Ők azok, akikkel november 6. óta már nem találkoznak a kollégák és a gyerekek, mert felmentési idejüket töltik, és november 30-án megszűnik a jogviszonyuk.

A szakszervezet megjegyzi, ezek csak a tankerületi központok iskoláiról érkeztek, és nem az összesről. Vagyis nincsenek az adatok között az egyházi, egyetemi, alapítványi fenntartású és egyéb magánintézmények létszámadatai – pedig természetesen rájuk is vonatkozik a státusztörvény. Sőt, nincsenek benne az óvodákból távozottak.

A térségből a Hódmezővásárhelyi Tankerülethez tartozik az ambrózfalvi, az apátfalvi, a csanádalberti, a csanádpalotai, földeáki, királyhegyesi, kiszombori, maroslelei, nagyéri általános iskolák, Makóról a József Attila Gimnázium, a Makói Általános Iskola és a Kozmutza Flóra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink