27-en távoztak a hódmezővásárhelyi tankerülethez tartozó iskolákból

A státusztörvény óta 27-en mondtak fel a Hódmezővásárhelyi Tankerület iskoláiból – derül ki az adatokból, amelyeket a Pedagógusok Szakszervezete kapott meg a tankerületektől.

Ezek szerint 14 pedagógus mondott fel, 2 nem pedagógus, nyáron pedig már 11-en távoztak, így jön ki a 27 fő. Ők azok, akikkel november 6. óta már nem találkoznak a kollégák és a gyerekek, mert felmentési idejüket töltik, és november 30-án megszűnik a jogviszonyuk.

A szakszervezet megjegyzi, ezek csak a tankerületi központok iskoláiról érkeztek, és nem az összesről. Vagyis nincsenek az adatok között az egyházi, egyetemi, alapítványi fenntartású és egyéb magánintézmények létszámadatai – pedig természetesen rájuk is vonatkozik a státusztörvény. Sőt, nincsenek benne az óvodákból távozottak.

A térségből a Hódmezővásárhelyi Tankerülethez tartozik az ambrózfalvi, az apátfalvi, a csanádalberti, a csanádpalotai, földeáki, királyhegyesi, kiszombori, maroslelei, nagyéri általános iskolák, Makóról a József Attila Gimnázium, a Makói Általános Iskola és a Kozmutza Flóra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »