30 százalékkal több pénzt kapnak a szegedi tankerület bürokratái, mint a tanárok

Az Átlátszó közérdekű adatigénylése alapján derült ki, hogy tavaly Szegeden a tankerületben dolgozók 30 százalékkal több pénzt kerestek, mint a hozzájuk kapcsolódó tanárok.

A kapott válasz szerint a Szegedi Tankerület nem iskolai részlegén 2021-ben 57-en dolgoztak. A jutalmakkal együtt a bérük 2021-ben összesen 370 millió forintot vitt el. Tavaly 2493 pedagógus dolgozott a Szegedi Tankerületnek. Az ő bérük jutalmakkal együtt 9,975 milliárd forintot tett ki.

Az 57 tankerületi dolgozó 34,8 millió forint jutalmat kapott, a 2493 tanár pedig 4,9 millió forintot. Azaz az átlagos tankerületi jutalom 640 ezer, a tanároké pedig 1965 forint volt.

Az 57 hivatali dolgozó jutalommal együtt számított átlagbére havi 541 ezer forint volt. A tanároké viszont – gyakornok (pedagógus), pedagógus I., pedagógus II., mesterpedagógus, kutatótanár, pedagógus (magasabb) vezetői megbízással – 371 700 forintos átlagbért mutat. Ez 68 százaléka a hivatali dolgozókénak – írja a portál.

(Fotó: Google Maps)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »

A nap idézete

73 éve született Szegeden Temesi Ferenc, Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író, műfordító, drámaíró, forgatókönyvíró.

Tovább olvasom »