45 nap elzárást kapott a notebookot almaként lemérő férfi

[ad 1]

Mint arról a hónap elején beszámoltunk, egy 36 éves férfi úgy próbált notebookot lopni az egyik szegedi bevásárlóközpontból, hogy az önkiszolgáló kasszánál almaként mérte le. A Szegedi Járásbíróság tegnap gyorsított bírósági eljárás keretében jogerősen bűnösnek mondta ki N. L. vádlottat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében, ezért őt 45 nap elzárásra ítélte.

A jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott március 4-én 15 óra körüli időben bement egy szegedi áruházba, majd annak műszaki cikk osztályán a kosarába helyezett egy 119.990,- forint értékű áruvédelmi eszközzel ellátott notebookot, amelyet a zöldség-gyümölcs osztályon lemért

és a Jonagold almának megfelelő feliratot a mérlegen megnyomva, az elkészült ragasztó felülettel ellátott 954,- forintról kiállított vonalkódot a tenyerére ragasztotta.

A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszához ment, ahol a mérőpultra helyezte a notebookot, és tenyerét az áruleolvasóhoz tartva a Jonagold almának megfelelő 954,- forintot olvasta be a kasszába, végül a notebookot a már leolvasott termékek mellé helyezte.

A vádlott cselekményét észlelte az áruház egy dolgozója, aki a kasszától történő távozás után felszólította a vádlottat a termék és a blokk átadására, mely során megállapítást nyert, hogy a vádlott a termék valós árát nem fizette ki. A kár a műszaki cikk visszavételével megtérült.

A vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte.

(Szegedi Ítélőtábla sajtóosztály nyomán, fotó: illusztráció)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink