A makói borlovag szerint is jó borunk lesz

[ad 1]

Sarró Mihály makói borlovag megerősíti a szakértők, borászok véleményét: minőségre és mennyiségre is jó borra számíthatunk. Ő maga ötszáz litert készít. 

A tavaly előtti termés emlékezetesen rossz volt, többek között a gomba pusztította a fürtöket, épp hogy elfogadható minőségű lett. Idén azonban tizennyolc cukorfokkal szüretelték le, ami jónak számít; tudtuk meg Sarró Mihálytól, aki bár nem borász, vagy szakértő, de mégis boros gazda és már több mint két és fél éve borlovag.

– Olasz rizlinget és zöld veltelinit szoktam vásárolni, nekem traminim van és vegyes szőlőm, évente ötszáz liter bort szoktam csinálni, ez most is meglesz – árulta el. A kóstolás Márton-napkor volt, tervei szerint december elejére már iható lesz. Mint elmondta, nagyon sajnálja, hogy bevezették a kémiát a borászatba, ő is rákényszerült: ként és deritont használ.

92511713

Sarró Mihály az apósától és az édesapjától tanult sokat, 1972 óta teljesen belemerült a borkészítésbe. Számos versenyen vesz részt, ahonnan remek eredményekkel tér haza.

[ad 2]

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink