5 milliárdot kap Áder János klímavédelmi alapítványának zrt.-je a kormánytól

A köztársasági elnök nem tartotta fontosnak, hogy államfőként szóljon a magyar emberekhez a járványról, de a túlhatalmi törvényt 2 óra alatt aláírta. Most 5 milliárd forintot kap a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványhoz tartozó Kékbolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt., ami a fenntarthatóság fejlesztésével foglalkozik – számolt be róla a 444.hu. (Kiemelt fotó: Áder János legutóbbi látogatásán Makón 2019 májusában.)

A köztársasági elnök klímavédelmi alapítványa már 2019-ben is 10 milliós veszteséggel zárta az évet, de a kormány most kicsit megtolja az alapítvány szekerét azzal, hogy 5 milliárd forint tőkealapot biztosít a tevékenységei bővítésére és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérésére.

Az alapítvánnyal már korábban is bőkezű volt a kormány, bár nem ennyire:  2018. október 15-e és 2019. június 30-a közötti időszakra 499 millió forint támogatást kaptak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink