515 millió (!) forintos eltérés mutatkozott a belügyminisztériumi támogatás iratai között

Gyöngyösi Ferenc, hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért), a pénzügyi bizottság elnöke újabb részleteket közölt a város pénzügyi furcsaságairól.

Egy 2013-as kormányhatározatban rögzített 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás beszámolójának vizsgálata során a BM megállapította, hogy ,,a Támogatási megállapodás elválaszthatatlan részét képező Adatlap szerinti részfeladatok és részösszegek tekintetében 515.146.208.- forint eltérés mutatkozik”, amit 2017.01.09-én meg is fizettettek az önkormányzattal.

Gyöngyösi közlése szerint ezen felül 2018.04.25-én hiánypótlás keretein belül lehetőséget kapott a város, hogy további 185 millió forinttal számoljon el. Ezt sikerült 137,4 millió (+24,4 millió kamat) forintra csökkenteni, melyet már részben vissza is fizetett a jelenlegi városvezetés. A jelenleg fennálló tartozás ebből a tételből még két havi részlet, mely havonta 11,5 millió forint tőke +2 millió forint kamat terhével nehezedik a költségvetésre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »