📷 55 éves osztálytalálkozót tartottak a makói Keriben

1965-ben kezdték az iskolát és 1969-ben fejezték be azok a diákok, akik hétvégén már az 55 éves érettségi találkozójukat tartották a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumban.

Annak idején lányosztály voltunk, összesen 38 fő. Közülünk csak 8-an voltak makóiak, a többiek az ország különböző pontjairól jöttek. Egy részük kollégiumban lakott, illetve magánházaknál szállásolták el őket. Nagyon jó volt az osztályközösség – mesélte a Makói Csípősnek Bagaméri Jenőné Németh Ilona.

Az osztálytalálkozó egyik főszervezőjétől megtudtuk: az első 5 évestől kezdődően mindig megtartják az összejövetelt és igénylik is a találkozást, hiszen a hétvégi eseményre 19 fő ment el. Amikor elköszöntünk egymástól 1969-ben, címet cseréltünk és levélben történt a találkozó megszervezése. Most már telefonon tartjuk a kapcsolatot – mondta el Bagaméri Jenőné.

Pintér Zoltán volt az osztályfőnökük, ő sajnos fiatalon elhunyt. A tanáraik közül csak Kormányos Antal él, ő aki el is ment a találkozóra. Papós András igazgatótól megtudtuk, minden évben szoktak lenni osztálytalálkozók, ebben a tanévben az iskola száz éves évfordulója kapcsán felerősödtek.

,,Most, az 55 éves találkozón nagy öröm számomra, hogy Kormányos Antal, – aki még engem is tanított és a 97. születésnapját a napokban ünnepelte, – ő is itt van velünk”

– fogalmazott.

Az igazgató hozzátette, a századik évforduló kapcsán sok rendezvényük volt, de még így sem sikerült mindent megtartani, amit terveztek. A diákoknak sok vetélkedőt, rendezvényt szerveztek ehhez kapcslódóan, de a náluk volt az Országos Pénzügyi Számviteli Ügyintézők versenye, az OSZTV döntője három napon keresztül. Ezen kívül Nemzetközi Fogyasztóvédelmi Versenynek adtak otthon, először Magyarországon. Az évfordulós rendezvényeket erre a tanévre befejezték és készülnek az ősszel kezdődő 101. tanévre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink