57 millió forintból újult meg a Szent István Király Plébániatemplom

A román nemzetiségi önkormányzat által benyújtott pályázatot támogatta az államtitkárság 35 millió forinttal. Ezt mintegy 200 adakozó 15 millióval, az egyházközség pedig hétmillió forint saját forrással egészítette ki – mondta az MTI beszámolója szerint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön, amikor hálaadó szentmisén mutatták be a híveknek a templomot.

Az idén februárban indult beruházás során új aljzatbetont és mészkő padlólapokat, valamint lábazatot alakítottak ki, új festést kaptak a falak alsó, fehér részei. Szűcs Gábor asztalosmester fűthető padokat készített borovi fenyőből. Emellett megújították a templom hangosító rendszerét is.

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Birta Júlia Mihaéla, a makói román nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, saját élettörténetük is szorosan összefonódik a 250 éves templommal, így különösen hálásak a felújításáért.

Birta Júlia Mihaéla úgy fogalmazott „a hitet, mindegy melyiket, kell továbbadnunk a gyermekinknek”. Makón adományokból új szentségház is épült.

A misén Soltész Miklós ígéretet tett arra, hogy jövőre is folytatódik a városban a templomfelújítás.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink