📺 7 kórházban megszűnne az aktív betegellátás, 13-ban nem végeznének műtéteket

Hét kórházban megszűnne az aktív betegellátás, ezek közül egyben a krónikus is, további 13 kórházban pedig nem végeznének műtéteket a jövőben. Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKF) által készített dokumentum az RTL Klub birtokába került.

Mint írják, a kisvárosi kórházakban csak nappal lehetne szülni, ügyeleti időben nagyobb, megyei kórházakba kellene menniük a kismamáknak. A gyerekek viszont megkaphatnák születési helyként az anyjuk lakcímét.

Az írás tartalmazza továbbá, hogy a városi kórházak főleg járóbeteg-ellátást, egynapos sebészetet és krónikus ellátást végeznének, a nagyobb műtéteket a megyei kórházak kapnák meg. De lennének olyan szakterületek is, amelyek még a megyei kórházakban sem mindenhol lennének elérhetőek, és

országos szinten megszűnne közel 2500 aktív betegágy.

Az OKF nem cáfolta az RTL-nek az irat valódiságát. Mint mondták, ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntést. Azt is írták, hogy alapelvük, hogy intézményt nem szüntetnek meg, de fontosnak tartják a betegellátás minőségét. Azt írják, hogy Magyarországon a szükségesnél több aktív ágy van, viszont az elöregedő társadalom miatt egyre több krónikus ágyra van szükség, és erre a problémára megoldást kell találni.

Jobbik: kérem, mondják azt, hogy nem igaz!

Lukács László György, az ellenzéki párt alelnöke, egészségügyi szakpolitikusa az OKF főigazgatójának írt nyílt levelében ezt kéri:

(…) mondja azt, hogy a tervük nem igaz. Mondja azt, hogy azt, hogy önök nem tervezik a járvány miatt amúgy is kifáradt hazai egészségügyünk kórházainak összevonását, osztályainak bezárását. Mondja azt, hogy nem tervezik az elmúlt 20 év legnagyobb kórházi leépítését!

De az ellenzéki politikus azt is írja, hogy ha ez valós terv, akkor

mondják meg, hogy mely településeknek kell felkészülniük kórházaik megcsonkítására!

Hangsúlyozza, a vidéki emberek is érnek annyit, hogy az elődeik által felépített kórházak sorsáról tájékoztassák őket, hogy

saját maguk védhessék meg kórházaik ellátását és állhassanak ki az elmúlt évtizedek egyik legdurvább vidékellenes támadásával szemben.

Az ellenzéki honatya a tervet „a Karmelita kolostor félhomályából jövő arcátlan támadásnak” nevezte, mely „semmibe veszi a vidéki emberek múltját, igényeit” – állított a szembe az utca emberét azokkal, akik „a NER magánklinikáin kezeltetik magukat”.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink