Kettő milliárd forint érkezhet a megígért húszból Makóra

Egyeztetést tartott ma Farkas Éva Erzsébet polgármester a Csongrád Megyei Önkormányzat több tagjával a 2014–20 közötti fejlesztési tervekről. A tárgyaláson elhangzott, hogy a térség 3,5 milliárdot, ebből Makó 2 milliárdot kap. 

44487628

A város polgármestere ma délelőtt tárgyalt a megyei önkormányzat alelnökével, Ádók Jánossal, valamint Szél Istvánnal és Mágori András Józseffel, a testület fideszes tagjaival. Bár szűk egy évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök húsz milliárd forintot ígért Makónak, ebből most egyelőre kettő látszik. – Szeretnénk közművesíteni az ipari parkot, fejleszteni a piacot, a leszakadó városrész, Honvédnak a rehabilitációját elvégezni, felújítani az egészségügyi intézményeket, valamint a csipkesort, mely több ütemben fog zajlani – vázolta a terveket Farkas Éva Erzsébet polgármester. A városvezető még hozzátette, hogy a Páger-mozit és az Istók-házat is felújítanák, valamint számítanak a kormány támogatására is, főleg a Makovecz-hagyaték ápolásának az ügyében.

Az ehhez szükséges kiírások szeptember végén, október elején megjelennek, melyekre önkormányzatok, önkormányzati cégek, egyházak és civil szervezetek is pályázhatnak – mondta Ádók János. Az alelnök kifejtette: a pályázatok elbírálásának legfontosabb szempontja, hogy mennyire járul hozzá a gazdaságfejlesztéshez, munkahelyteremtéshez. Ádók János szerint a megyei önkormányzat makói tagjai, dr. Buzás Péter (MSZP) és dr. Kiss Attila (Jobbik) is elkötelezett a program iránt.

Megyei szinten eddig több mint négyszáz pályázat érkezett be, ezek közül kétszázötvenet elfogadott az önkormányzat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Botrányosan indult a tanév Szegeden és Szentesen is

A mai nappal elkezdődött a 2024/2025-ös tanév. Az elmúlt években megszokottá vált, hogy az iskolakezdést megelőzően még inkább felszínre kerülnek az oktatási rendszer problémái. Az idei azonban a legbotrányosabb tanévkezdések egyike – állítja az aHang a közleményében.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Sokan adtak vért Makón

Jól sikerült ez a hét Makón, hiszen a vártnál többen jelentkeztek véradásra – számolt be róla a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei szervezetének Véradással foglalkozó oldala.

Tovább olvasom »