Kettő milliárd forint érkezhet a megígért húszból Makóra

Egyeztetést tartott ma Farkas Éva Erzsébet polgármester a Csongrád Megyei Önkormányzat több tagjával a 2014–20 közötti fejlesztési tervekről. A tárgyaláson elhangzott, hogy a térség 3,5 milliárdot, ebből Makó 2 milliárdot kap. 

44487628

A város polgármestere ma délelőtt tárgyalt a megyei önkormányzat alelnökével, Ádók Jánossal, valamint Szél Istvánnal és Mágori András Józseffel, a testület fideszes tagjaival. Bár szűk egy évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök húsz milliárd forintot ígért Makónak, ebből most egyelőre kettő látszik. – Szeretnénk közművesíteni az ipari parkot, fejleszteni a piacot, a leszakadó városrész, Honvédnak a rehabilitációját elvégezni, felújítani az egészségügyi intézményeket, valamint a csipkesort, mely több ütemben fog zajlani – vázolta a terveket Farkas Éva Erzsébet polgármester. A városvezető még hozzátette, hogy a Páger-mozit és az Istók-házat is felújítanák, valamint számítanak a kormány támogatására is, főleg a Makovecz-hagyaték ápolásának az ügyében.

Az ehhez szükséges kiírások szeptember végén, október elején megjelennek, melyekre önkormányzatok, önkormányzati cégek, egyházak és civil szervezetek is pályázhatnak – mondta Ádók János. Az alelnök kifejtette: a pályázatok elbírálásának legfontosabb szempontja, hogy mennyire járul hozzá a gazdaságfejlesztéshez, munkahelyteremtéshez. Ádók János szerint a megyei önkormányzat makói tagjai, dr. Buzás Péter (MSZP) és dr. Kiss Attila (Jobbik) is elkötelezett a program iránt.

Megyei szinten eddig több mint négyszáz pályázat érkezett be, ezek közül kétszázötvenet elfogadott az önkormányzat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink