Justh Gyula utcai gyilkosság: 11 év fogház

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntette miatt C. János ellen indított büntetőügyben az első fokon kimondott ítéletét.

s36829017

 

 

Tegnap számoltunk be róla, hogy ma tárgyalják a fellebbezést a Justh Gyula utcai gyilkosság kapcsán. Az ülésen a vádlott bűnösségét életveszélyt okozó testi sértés bűntettében is megállapították, így a kiszabott fő- és mellékbüntetést halmazati büntetésnek tekintik. A bíróság kimondta: a szabadságvesztést – tekintettel a vádlott idős korára, súlyos betegségeire – a legenyhébb büntetés-végrehajtási fokozatban, vagyis fogházban kell letölteni.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott a cselekmény napján két, egymástól elkülönülő bűncselekményt hajtott végre, a délelőtti késsel szúrást minősítette az ítélőtábla életveszélyt okozó testi sértésnek.

A büntetés mértéke nem változott, mivel azt az ítélőtábla az elkövetett cselekmény súlyával és a vádlott társadalomra veszélyességével arányban állónak találta. Így a vádlott jogerős büntetése 11 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltás lett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink