Elkezdődött a kormányzati felelősség maszatolása a szúnyogirtással kapcsolatban

Megkezdődött a szúnyogirtással kapcsolatos fideszes propaganda hazudozása. A Délmagyarország nem jött el a tegnapi sajtótájékoztatómra a Katasztrófavédelem elé, de közben 5 db cikket is írtak a témában, amiben a kormányzati felelősséget maszatolják. A szegedma.hu hírportál a szokásos hazudozásokkal állt elő és a városvezetést mocskolja ebben a témában is – közölte Tóth Péter.

A szegedi jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztet: a szúnyogirtás állami feladat, amit a Katasztrófavédelemnek kell elvégeznie. Az önkormányzatoktól elvették a szúnyogirtás kötelező feladatát, de saját plusz költségén megrendelhetik. Szeged városa ezt már megtette a múlt héten 40.000.000 Ft értékben. Törvényi akadálya van, hogy a Nyugat-Európában használatos, hatékony granulátumos technológiát bevezessük. A Jobbik országgyűlési frakciója ez ügyben törvénymódosítást kezdeményezett a Parlamentben.

Hozzátette: ökológiai megoldást is keresünk a szúnyog invázió megfékezésére. Szeged közgyűlésének városüzemeltetési bizottsága tárgyalni fogja, hogy a jövőben – akár – a fecskék visszatelepítésével is fellépjünk a vérszívók ellen. Továbbá a hazánkban is előforduló tigris szúnyogok által terjesztett betegségeket meg kell állítanunk, mielőtt állandó populációjuk kialakulna. Tőlünk délre, Horvátországban ez már meg is történt és csak idő kérdése, hogy mikor lesz súlyosabb egészségügyi kockázat nálunk is.

Radikális változás kell az ökoszisztémánk megőrzése érdekében, mert a kormányzati késlekedés a magyar emberek életeit veszélyeztetik!

– jelentette ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink