Szabadságra ment az orvos, két hétre bezárt a gyulai kórház bőrgyógyászati osztálya

Magyarország erősödik.

Szabadság miatt bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztálya – írja a Népszava.

A lap beszámolt egy idős asszony történetéről, akinek karján június végén gennyes hólyagok jelentek meg, de hiába várt a bőrgyógyászaton, ott közölték vele, hogy menjen a sürgősségire, mert a bőrgyógyászaton minden orvos szabadságon van. Azonban a másik osztályon sem járt sikerrel az asszony, ugyanis az ott dolgozó egyetlen orvos szintén szabadságon volt, a rezidensek pedig nem tudtak mit kezdeni a panaszaival.

Szerencséjére összefutott a főorvossal, aki a szabadsága ellenére minden nap bejárt egy betegéhez, ő megvizsgálta és egyből befektette a kórházba, ahonnan két hét után azzal az indokkal küldték el, hogy mivel a főorvos is külföldre utazik, két rezidenssel pedig nem működhet az osztály, mennie kell a betegeknek.

A kórház nem tagadta, hogy az orvosok szabadságolása miatt ideiglenesen bezárt a bőrgyógyászati fekvőbeteg osztály, az asszony fia azonban nem érti, hogy ha egész Békés megyében csak Gyulán van ilyen ellátás, hogyan fordulhat elő, hogy két hétig nem tudják biztosítani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »