Szabadságra ment az orvos, két hétre bezárt a gyulai kórház bőrgyógyászati osztálya

Magyarország erősödik.

Szabadság miatt bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztálya – írja a Népszava.

A lap beszámolt egy idős asszony történetéről, akinek karján június végén gennyes hólyagok jelentek meg, de hiába várt a bőrgyógyászaton, ott közölték vele, hogy menjen a sürgősségire, mert a bőrgyógyászaton minden orvos szabadságon van. Azonban a másik osztályon sem járt sikerrel az asszony, ugyanis az ott dolgozó egyetlen orvos szintén szabadságon volt, a rezidensek pedig nem tudtak mit kezdeni a panaszaival.

Szerencséjére összefutott a főorvossal, aki a szabadsága ellenére minden nap bejárt egy betegéhez, ő megvizsgálta és egyből befektette a kórházba, ahonnan két hét után azzal az indokkal küldték el, hogy mivel a főorvos is külföldre utazik, két rezidenssel pedig nem működhet az osztály, mennie kell a betegeknek.

A kórház nem tagadta, hogy az orvosok szabadságolása miatt ideiglenesen bezárt a bőrgyógyászati fekvőbeteg osztály, az asszony fia azonban nem érti, hogy ha egész Békés megyében csak Gyulán van ilyen ellátás, hogyan fordulhat elő, hogy két hétig nem tudják biztosítani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: 9 éves rekord dőlt meg, 6,5%-ra nőtt az éves infláció októberben

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – adta közre gyorstájékoztatójában kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentésből szintén kiderül, hogy az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak pedig egy hónap alatt átlagosan 1,1 százalékkal nőttek.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink