A nap témája: 100 ezernél is több honfitársunk nem várt 2030-ig, ők inkább már most utolérték Ausztriát

Nemrég kiderült, hogy a sógoroknál dolgozó hivatalosan nyilvántartott magyar munkavállalók száma először lépte túl a százezer főt. Miközben itthon az Orbán-kormány szünet nélkül lövi a propagandarakétákat és hol elrettentő példaként, hol 2030-ra utolérhető vágyalomként festik le Ausztriát, folyamatosan nő azon magyarok száma, akik a megélhetésük miatt a szomszédos országban vállalnak munkát.

Úgy tűnik, sokan nem hittek Orbánnak, aki 2017 szeptemberében, a Fidesz velencei frakcióülésén azt mondta, hogy matolcsyzmusnak köszönhetően 2030-ra nem csak utolérjük, de egyenesen lehagyjuk Ausztriát. Ők azok, akiknek már most – vagy egy már egy jó ideje – elegük volt az itthon tapasztalható néphülyítésből, az alacsony bérekből, a nem megfelelő munkakörülményekből, ebből az élhetetlen országból, röviden mindabból, amit az Orbán-kormány képvisel.

Persze már akkor tudható volt, hogy a „vezér” kijelentése csak egy volt a szokásos bullshitek közül, hiszen az életszínvonalat tekintve nemhogy közelítenénk, de egyre messzebbre, lassan olyan távol kerülünk az osztrákoktól, mint Orbán attól, hogy ne legyen rosszul, miután lesétált 50 métert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »