Itt a magyarázat, miért nem ül be a három fideszes a közgyűlésbe és miért küldenek be másokat

Mi, idősebbek, átengedtük a lehetőséget a fiataloknak, de a munkában támogatni fogjuk őket – írta közleményében a Fidesz vásárhelyi szervezete annak kapcsán, hogy Rapcsák Katalin, Dr. Korsós Ágnes és Gaizerné Dr. Havasi Katalin, a Szeretem Vásárhelyt-Fidesz listáról mandátumot szerző képviselői nem ülnek be a közgyűlésbe.

Mutatjuk a teljes közleményt:

“Listáról két hölgy és két úr, két tapasztalt képviselő mellett, két fiatal is lehetőséget kap, hogy képviselje a békés építő munkára, családra, haza- és városszeretetre építő jobboldali értékeket, és az erre irányuló választói akaratot. Mi, idősebbek, átengedtük a lehetőséget a fiataloknak, de a munkában támogatni fogjuk őket. Döntésünkkel üzenni szeretnénk a vásárhelyi fiataloknak is, hogy semmit róluk, Nélkülük. Döntésünket közösen, teljes egyetértésben hoztuk meg, a képviseleti demokrácia szabályainak megfelelően.

 

Sajnálatos, hogy már a döntést megelőzően szóbeszéd járta be a várost a listás helyek tekintetében, melynek során méltatlan hangnemben esett szó olyan tisztességes vásárhelyiekről, akik vették a bátorságot, megmérették magukat, és tiszteletet parancsoló számú szavazatot kaptak. Mérhetetlenül méltánytalan bárki részéről ezek után a bátorság hiányával vádolni őket! Annál is inkább, mert ezzel azt állítják, hogy Márki-Zay Péter a félelem szellemét hozza a vásárhelyi politikába, hogy rettegnie kell annak, aki nem az ő „kottájából játszik”. Kérem a vásárhelyieket, ne vádolják a frissen megválasztott polgármestert, beszéljenek erről majd saját szavai és tettei.

 

Ha visszatekintünk: Havránek Ferenc, vagy Kis Andrea ciklusokon keresztül listás képviselőként voltak tagjai a testületnek. Kis Andrea együtt utazott a Fideszes delegációval testvérvárosi programokra. Semmi ok nem volt félni, és senkinek sem jutott eszébe, hogy félnie kellene.

 

Őszintén remélem, hogy alaptalan az aggodalom, a megalakuló közgyűlés légköre demokratikus lesz, és nem lesz oka félni egyetlen vásárhelyinek, egyetlen demokratikusan mandátumot szerző képviselőnek sem.

 

Fidesz Hódmezővásárhelyi Csoportja,
Dr Havasi Katalin, elnök”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink