100 ezer forintot akart adni a börtönőrnek, hogy szerezzen neki mobiltelefont

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki a jogerős szabadságvesztés-büntetésének végrehajtása során 100.000 forintot ajánlott a körletfelügyelőnek azért, hogy az szerezzen neki mobiltelefont – írja honlapján az ügyészség.

A Szegedi Törvényszék a 2019. szeptember 2-án hozott ítéletében a vádlottat hivatali vesztegetés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, két év hat hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott jogerős szabadságvesztés-büntetését töltötte a büntetés-végrehajtási intézetben. A körletfelügyelő reggel kiengedte a vádlott zárkatársait, hogy a szabad levegőn tartózkodjanak.

Amikor a többi fogvatartott elhagyta a zárkát, a vádlott megkérdezte a börtönőrt, hogy nem hozna-e neki egy telefont 100 ezerért. A körletfelügyelő az esetet azonnal jelentette az elöljáróinak.

Az elsőfokú ügyészség a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a kiszabott büntetés és mellékbüntetés aránytalanul enyhe, mert lényegesen elmarad az irányadó középmértéktől. A korrupciós bűncselekményt elkövető, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés és szintén hosszabb tartamú közügyektől eltiltás kiszabása indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

(ugyeszseg.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink