Most épp egy törvényváltozás miatt nem történik semmi a beígért kézilabdacsarnokkal

Egy jogszabályváltozás miatt a megvalósító a Beruházási Ügynökség lesz, ennek operatív feladatait a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. látja el. Ezért az új közbeszerzést még nem írták ki az újvárosi kézilabdacsarnok építésére.

A testületi határozatok végrehajtását bizonyos időközönként megismerhetjük. A szerdai testületi ülésen is szóba kerül majd, ebben az olvasható:

a kézilabdacsarnok kialakítását a Nemzeti Sport Központok végzi, azonban az alkalmazandó jogszabályokban változás következett be, így másfajta eljárásrend hatálya alá került.

Eszerint az állami magasépítési beruházások közül, amelyek megvalósítási közbeszerzési eljárása nem indult meg 2019. január elseje előtt és a becsült értéke eléri a 700 millió forintot, a már fent említett Beruházási Ügynökséghez kerül a megvalósítás, a közbeszerzést pedig a BMSK Zrt látja el.

Az újvárosi kézilabda munkacsarnok először 2017 nyarán került szóba. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány programjának köszönhetően 60 településen épül hasonló, ebből az egyik Makón. Konkrét előrelépés csak másfél évvel később történt, amikor aláírták az ingatlan tulajdonjogának térítésmentes átadásáról szóló szerződést.  Még az EP-választás előtt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta Makón, hogy az újvárosi kézilabdacsarnok támogatásáról szóló kormányzati döntés már megszületett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Fideszes polgármester: Majd a Fidesz-központ megmondja, hogy a kellemetlen kérdésekre mit kell mondani

Tegnap tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol természetesen Orbán Viktort választották meg a párt elnökének. A tisztújítás során a hazai sajtó több kormánypárti politikust is kérdezett. A XVI. kerület kormánypárti polgármestere, Kovács Péter például meglepően őszinte nyilatkozatot adott, amelyet a 444 szúrt ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink