Apátfalva fideszes polgármestere legalább egy éve jogszabálysértést folytathat

Szekeres Ferenc legalább 2018 októbere óta az Apátfalvi Hírmondó felelős szerkesztője, mellette a község polgármestere is. Ez a törvény szerint összeférhetetlen. Úgy tudjuk, a hétfői testületi ülésen szűnhet meg ez az állapot, vélhetően következmények nélkül.

Az Apátfalvi Hírmondóban egyértelműen olvasható: ,,Felelős szerkesztő: Szekeres Ferenc”. Mindez azt jelenti, hogy szerkesztői felelősséggel rendelkezik a tartalom megválasztásáért, az összeállításért. A törvény szerint ez összeférhetetlen egy polgármesteri tisztséggel, felelős szerkesztői tevékenysége a feladatainak ellátásához szükséges közbizalmat megingathaja. Mivel ezt az állapotot 2018 októbere óta fenntartja, felvetődik a méltatlansága is.

A polgármester által szerkesztett, adóforintokból fenntartott, az önkormányzat által kiadott ingyenes tájékoztató újság emlékezetes húzása volt, amikor az őszi kampányban mocskolták az ellenzéki jelölteket. Érdekesség, hogy a Hírmondó korábbi lapszámai megtalálhatóak a település honlapján, de ez az említett szeptemberi kiadás nem.

A mocskolódó cikk egyébként úgy tűnik, nem izgatta az apátfalviakat. Szekerest 279-el több szavazattal, 21%-os fölénnyel választották újra a független Langó Csabával szemben.

Hétfőn testületi ülést tartanak a településen. Úgy tudjuk, az előterjesztések között szerepel egy olyan, ami megszüntetné a polgármester összeférhetetlenségét, így kicsivel több mint egy év után.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink