Nyolc főre nőtt a szentesi kórházban lévő fertőzöttek száma

2020. március 29-én Dr. Kalmár Mihály, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Főigazgatója tájékoztatása szerint újabb 7 fő pozitív koronavírussal fertőzött beteget vettek fel Kórházunk fertőző osztályára, így 8 főre emelkedett az ilyen típusú ellátottak száma – közölte Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

A betegek közül továbbra sincs szentesi lakos, minden koronavírussal fertőzött személy ugyanarról a településről, ugyanabból a környezetből érkezett a szentesi kórházba.

Főigazgató úr tájékoztatása szerint a kórházunkban az egészségügyi dolgozók minden szükséges védőfelszereléssel rendelkeznek, és betartanak minden előírást.

A Szentes Városi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a karanténban lévő személyek száma további 5 fővel nőtt, így 18-ra emelkedett.

A HVG információi szerint a Nagymágocsi Kastélyotthon nyolc idős ápoltjáról van szó.

Kiderült, az otthon egyik lakóját fejsérüléssel szállították a szentesi kórházba, majd elvégezték rajta a tesztet. Miután az ő tesztje pozitív lett, szombaton kivonultak az otthonhoz, és mind a 286 ott élő idős embert letesztelték. Ekkor derült ki, hogy további hét ember kapta el a koronavírust, akiket a szentesi kórházba szállítottak.

Az otthon dolgozóit is tesztelték, de közülük senki sem lett beteg – közölte Müller Cecília.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink