Folytatódott a környezet rendbetétele Hódmezővásárhelyen

Dr. Berényi Károly alpolgármester Vigh Bélával, a Tiszta Vásárhelyért Egyesület elnökével szánt rá egy napot, hogy ápolja, szépítse a környezetet. Míg ők szombaton a Károlyi utcában és Susán városrészben dolgoztak, addig mások Gyöngyösi Ferenc képviselővel a Téglagyári tanösvénynél szorgoskodtak.

Két hete már eldöntöttük Vigh Bélával a Tiszta Vásárhelyért Egyesület elnökével, hogy egy napot minden hónapban rászánunk lakóhelyünk, városi környezetünk szépítésére, ápolására. Mindketten elkötelezetten valljuk, hogy a környezetünkért mindannyian felelősek vagyunk, és különösen fontos a példamutatás, kiemelten az ismert embereknek, városvezetőknek. Nem csak a környezetvédők és városszépítők lelkiismeretünkre ható szép szavait szeretnénk ismételgetni. Inkább megfogjuk a fűkaszát, gereblyét, metszőollót, és próbálunk példával elől járni

– fogalmazott bejegyzésében Berényi.

Először munkahelyénél, a Jókai Patika melletti Orvosi Rendelő előtt, a parkoló körül tették rendbe a terepet. Utána választói körzetébe mentek a Kistöltés utcába. Ott a volt Táltos Iskola előtti zöld terület hozták rendbe. Gyorsan befejezték az iskola előtti fűnyírást és a közeli két buszmegálló gaztalanítását és mentek tovább a Klauzál utcára. Ott még két buszmegállót takarítottak ki.

Egy másik csoport nagyjából 40 fővel tevékenykedett a Téglagyári tanösvény ápolásán.

Az ösvényt mulccsal töltöttük fel, levágtuk a letört faágakat az ösvény felett, és nagy területen vágtunk füvet is.

számolt be róla Gyöngyösi Ferenc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hétfőn Makóra jön Magyar Péter

Nem csak Makóra, hanem Csongrádra, Szentesre, Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Mindszentre is ellátogat hétfőn a Tisza Párt EP-listavezetője. Magyar Péter a makói könyvtár előtti területen tart fórumot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink