Continental igazgatósági elnöke: több százmillió eurót kell megspórolni, nagy az elbocsátások valószínűsége

A Continental igazgatóságának elnöke, Elmar Degenhart további megszorításokra készítette fel a kollégáit, a vállalatnak több százmillió eurót kellene megspórolnia, ehhez pedig nagy valószínűséggel létszámleépítésre is szükség lesz – olvasható a portfolio.hu cikkében.

A Continental vezére egy kollégáknak szóló belső videón arról beszélt, hogy a vállalat dolgozóinak további megszorításokra kell felkészülniük.

Több százmillió eurót kell megspórolni, ez fájdalmas lesz, de nincs más választásunk,

– mondta Degenhart a videón.

A cél az, hogy az üzemi körülmények miatti felmondást (betriebsbedingte Kündigung) a minimumra szorítsák, de

annak a valószínűsége, hogy elbocsátásokról kell beszélnünk, nagyon, nagyon magas,

mondta a cégvezér, aki hozzátette, elemzések szerint 2020-ban 20 százalékkal csökkenhet az autógyártás volumene, miközben 2009-ben a globális pénzügyi válság után is csak 12 százalékos volt a visszaesés.

Degenhart nem számít a politikától további segítségre,

feladtuk annak a reményét, hogy a gazdaságélénkítő csomagok elég jók és hatékonyak, hogy rövid távon lendületet adjanak az autópiacoknak. A politikától nem számítunk segítségre,

mondta a Continental vezére, hozzátéve, hogy a következő 5 évben valószínűleg nem látjuk viszont a 2019-es volumeneket, ezért a Continentalnak nincs más választása, mint hogy ehhez hozzáigazítsa a fix és a változó költségeket.

Elmar Degenhart igazgatósági elnök, fotó: Julian Stratenschulte/Getty Images

Az üzemi tanács vezetője, Hasan Allak az SPD-t kritizálta, amiért a párt politikusai elvetették a modern belsőégésű motoros autók vásárlásához nyújtandó állami támogatás ötletét.

Csalódottak vagyunk, hogy vezető szociáldemokrata politikusok olyan döntéseket hoznak, amelyek negatív következményekkel járnak több százezer dolgozóra. Modern és alacsony károsanyag-kibocsátású autók még legalább 10 évig a gyártás nagy részét adják majd,

mondta Allak.

(portfolio.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink