Az alkoholfogyasztás miatt nem lehetnek koncertek, ellenben a focimeccsekkel

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta, hogy a futballmeccs és a koncertek közti nagy különbség az alkoholfogyasztás.

Továbbra sem lehet 500 fő feletti rendezvényeket tartani Magyarországon. A kormány vizsgálja, hogy augusztus 15. után feloldható-e ez a korlátozás, azonban jó esély van rá, hogy a rendelkezés érvényben marad – mondta el a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Erre utal az is, hogy a kormány lefújta az augusztus 20-i ünnepségeket.

Gulyás azt is hozzátette, ha augusztus végére sem változik a vírushelyzet, akkor a kormány be tud vezetni egy olyan támogatási programot, ami a magyar zeneipart támogatja, így a kormány nyitott arra, hogy a szektort segítse majd az őt ért veszteségek miatt.

Kiemelte,

„van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás, így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek a rendezvényeken”.

Az Index felvetésére, miszerint a sporteseményeken is ritkán tartják a szurkolók a másfél méteres távolságot, Gulyás megismételte, hogy a stadionokban tilos az alkoholfogyasztás és alkoholárusítás, és hozzátette, hogy a meccsekről egy hónapja világos szabályok vannak, emellett a fertőzések száma csökken.

A lap ezután emlékeztetett, hogy öt százalék alatti alkoholt, így például sört lehet inni stadionokban is, mire Gulyás annyit felelt:

„majd azt javasoljuk, hogy az Index szerkesztőségének javaslatára ezt is szüntessék meg.”

Olyat már látott a miniszter, hogy valaki ittas állapotban érkezett focimeccsre, de szerinte testi kontaktus szempontjából egy focimeccs még mindig kevésbé veszélyes, mint egy koncert, mondta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »