[ad 1]
Sarró Mihály makói borlovag megerősíti a szakértők, borászok véleményét: minőségre és mennyiségre is jó borra számíthatunk. Ő maga ötszáz litert készít.
A tavaly előtti termés emlékezetesen rossz volt, többek között a gomba pusztította a fürtöket, épp hogy elfogadható minőségű lett. Idén azonban tizennyolc cukorfokkal szüretelték le, ami jónak számít; tudtuk meg Sarró Mihálytól, aki bár nem borász, vagy szakértő, de mégis boros gazda és már több mint két és fél éve borlovag.
– Olasz rizlinget és zöld veltelinit szoktam vásárolni, nekem traminim van és vegyes szőlőm, évente ötszáz liter bort szoktam csinálni, ez most is meglesz – árulta el. A kóstolás Márton-napkor volt, tervei szerint december elejére már iható lesz. Mint elmondta, nagyon sajnálja, hogy bevezették a kémiát a borászatba, ő is rákényszerült: ként és deritont használ.
Sarró Mihály az apósától és az édesapjától tanult sokat, 1972 óta teljesen belemerült a borkészítésbe. Számos versenyen vesz részt, ahonnan remek eredményekkel tér haza.
[ad 2]