Makóiakat és a térségbelieket tüntetett ki a Magyar Vöröskereszt

Megtartotta a májusban, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott díszünnepségét a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Ilyenkor ismerik el azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek közösségükért a maguk területén. A Szegeden megrendezett ünnepségen összesen 24-en vehették át a Vöröskereszt elismeréseit.

Az elismeréseket Dr. Szekeres Veronika, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének alelnöke és Dr. Sáfár Brigitta, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának katasztrófa készenléti szakmai vezetője adta át.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta Hősné Anda Évának. Több éve pitvarosi véradó-szervezőként segíti a helyi Vöröskereszt munkáját, védőnőként a területén népszerűsíti a véradást. Ő maga is rendszeres véradó. A településen szervezett szűrővizsgálatok alkalmával a helyi Vöröskereszt önkénteseire is számíthatnak.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelet” adományozott a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolának. Az iskola hosszú évek óta követi a Vöröskeresztes mozgalom eszmeiségét, éves programjuk számos ponton találkozik a Magyar Vöröskereszttel. 2019-ben házigazdái és szakmai partnerei voltak az Országos Csecsemőgondozási verseny döntőjének is. Évek óta teszik ezt a helyi, területi versenyekkel összefüggésben is.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elnöki Díszoklevelet” adományozott Fábján-Nagy Máriának. A középiskolai munkája mellet jelentős részt vállal a Vöröskeresztes munkából. Az elsősegély versenyekre minden évben csapatokat készít fel, akik a megyei versenyeken is szép eredményeket érnek el. Szívügyének tekinti az önkéntes munka népszerűsítését. Az iskolai egészségnapok szervezésében oroszlánrészt vállal, igyekszik azokat minél színvonalasabbá, érdekesebbé tenni az iskola tanulóinak.

A Magyar Vöröskereszt „Életmentő Érdemérmet” adományozott Varga Zoltán rendőr főtörzs zászlósnak. A nagylaki határrendészeti kirendeltségen dolgozik, ahol a kijelölt elsősegély-nyújtók egyike. Két éve július közepén, szabadnapján Makóról tartott hazafelé, amikor meglátta, hogy egy kerékpáros férfi fekszik az úttesten. Azonnal megállt, kiszállt a kocsijából, hogy segítséget nyújtson az eszméletét vesztett férfinak. A fekvő férfi nem mutatott életjeleket, ezért elkezdte a mellkas-kompressziót. Amint visszatért a férfi légzése, stabil oldalfekvésbe helyezte. Közben a járókelők mentőt hívtak, ami perceken belül meg is érkezett. A mentőorvos azt mondta, a férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét.

Az összes díjazott nevét ide kattintva olvashatja el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve született Páskándi Géza erdélyi magyar író, költő, esszéíró, drámaíró, publicista.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leitner Szilárd: Fontos a makói emberek véleménye

Leitner Szilárd, a Lokálpatrióták képviselőjelöltje nemrégiben megosztotta gondolatait az emberek véleményének fontosságáról, hangsúlyozva, hogy a véleménynyilvánítás a demokratikus társadalmak alapja és az egyéni önkifejezés egyik legfontosabb eszköze.

Tovább olvasom »