Vásárhelyen próbálják a megörökölt adósságokat átrendezni

Viszont a Belügyminisztérium 742 millió forint visszafizetését kéri, ezt 12 hónap alatt kell törlesztenie a városnak.

Pénteken közgyűlést tartottak Hódmezővásárhelyen. Elhangzott, költségcsökkentés miatt, a bankváltás után felülvizsgálták az adósságokat. Van egy 3 milliárd 50 millió forintos tétel a Zsigmondy-kötvényekből eredően és ezt már a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek kellene kifizetni, egészen 2030-ig. A testület megszavazta, hogy a tartozást egy új bankhitellel váltják ki, terveik szerint az egész futamidő alatt így 123 millió forintot spórolnak.

Nem ilyen egyszerű a Belügyminisztérium felé történő visszafizetés, amiről már mi is többször írtunk. A napokban az önkormányzat megkapta a szabálytalanul felhasznált pénz visszafizetéséről szóló határozatot. Eszerint a város kamatelengedési kérelme nem kapott pozitív elbírálást, ezért a már fent olvasható összeget vissza kell fizetniük.

Mindezt annak ellenére, hogy vissza nem térítendő támogatás volt, azonban az előző városvezetés nem szabályosan használta fel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Triplex kerékpártúra indul Makóról

A Makói Természetbarát Sportegyesület jövő hét szombaton (május 25.) rendezi meg a szokásos Triplex kerékpártúráját, Kübekházán és a hármashatáron át Óbébára, és Rábéra. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak reggel, a Hagymaház előtt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink