2-től 12 évet kaphat a makói kocsmai verekedő

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki 2019. augusztus 7-én az esti órákban egy makói vendéglátóhelyen több órás italozást követően szóváltásba keveredett a szintén ittas sértettel. Őt olyan erővel rúgta és ütötte meg, hogy a sértett hanyatt esett és életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. Életét csak az időben érkező orvosi segítségnyújtás mentette meg – közölte honlapján az ügyészség.

A férfi bűncselekménye – figyelemmel a többszörös visszaesői minőségére – 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Szegedi Törvényszék a vádlott letartóztatását a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel elrendelte, mely határozattal szemben a férfi és védője fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság végzését megalapozottnak ítélte, indokaival egyetértett, ezért a törvényszék határozatának helybenhagyására tett indítványt az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtáblának.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink