Telefonon kérhető tájékoztatás a makói covid-betegekről

A hódmezővásárhelyi és a makói kórház, COVID-19 fertőzött betegeket ellátó osztályain, a további fertőzések és betegségek megelőzése értekében telefonos tájékoztatást biztosítak az érintett betegek hozzátartozóinak – közölte honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

A telefonos kapcsolattartási rendszer lényege az, hogy a hozzátartozóknak egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jelezniük a tájékoztatás iránti igényüket, aki rögzíti a nevüket, elérhetőségüket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődnek. Ezt követően a kezelőorvos, vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahív és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról.

Lehetőség szerint 8 és 14 óra között, naponta egy alkalommal telefonáljanak, az alábbi telefonszámokon:

  • hódmezővásárhelyi Covid-19 részleg: 62/532-322
  • makói Covid-19 részleg: 62/511-151/432-es mellék

Az intézmény azt kéri, naponta csak egy alkalommal jelezzék tájékoztatás iránti igényüket; valamint hogy  a családból egy kapcsolattartó személyt jelöljenek ki.

A telefonos megkeresésekre igyekeznek még aznap tájékoztatással élni a beteg állapotáról. Természetesen a beteg állapotromlása esetén haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a hozzátartozókkal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink