Telefonon kérhető tájékoztatás a makói covid-betegekről

A hódmezővásárhelyi és a makói kórház, COVID-19 fertőzött betegeket ellátó osztályain, a további fertőzések és betegségek megelőzése értekében telefonos tájékoztatást biztosítak az érintett betegek hozzátartozóinak – közölte honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

A telefonos kapcsolattartási rendszer lényege az, hogy a hozzátartozóknak egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jelezniük a tájékoztatás iránti igényüket, aki rögzíti a nevüket, elérhetőségüket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődnek. Ezt követően a kezelőorvos, vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahív és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról.

Lehetőség szerint 8 és 14 óra között, naponta egy alkalommal telefonáljanak, az alábbi telefonszámokon:

  • hódmezővásárhelyi Covid-19 részleg: 62/532-322
  • makói Covid-19 részleg: 62/511-151/432-es mellék

Az intézmény azt kéri, naponta csak egy alkalommal jelezzék tájékoztatás iránti igényüket; valamint hogy  a családból egy kapcsolattartó személyt jelöljenek ki.

A telefonos megkeresésekre igyekeznek még aznap tájékoztatással élni a beteg állapotáról. Természetesen a beteg állapotromlása esetén haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a hozzátartozókkal.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »