Farkas Éva: a kormány igyekszik segíteni az önkormányzatok működését

Bár a kormány járvány- és válságkezelés címén ingyenessé tette a parkolást, elvette a gépjárműadót, megfelezte az iparűzési adót, Makó fideszes polgármestere szerint éppen úgy segít az állam, hogy az utóbbi kieső adóbevételt kompenzálja a 25 ezer főnél kisebb településeken.

Farkas Éva Erzsébet múlt héten a Makói Városi TV vendége volt. A műsorban a következőket mondta:

,,Szeretném azt hangsúlyozni, hogy a járványügyi időszakban, mind az intézményeink működéséhez, mind a város üzemeltetéséhez köthetően egy sokkal magasabb arányú és mértékű állami normatíva-támogatást kaptunk.”

A 25 ezer fő alatti települések kompenzációt kapnak a megfelezett iparűzési adó miatt. Erről ezt mondta:

,,A magyar kormány nem csak bértámogatásokkal, új munkahelyek teremtésével, megtartásával, illetve gazdasági fejlesztésekkel igyekezett a vállalkozásokat segíteni, hanem azzal is, hogy az iparűzési adó mértékét a kis- és középvállalkozások tekintetében csökkentette. […] Júniusban várhatóan Makó város önkormányzata tekintetében ez egy 230 millió forintos keret. Ennek egyik felét fogjuk megkapni és október hónapban pedig a másik felét. Ez azért fontos döntés, mert a kormány így egyrészt a vállalkozásokat is támogatja […], az önkormányzatoknak pedig támogatásban fogja biztosítani. Így az önkormányzatok működését igyekszik ezzel segíteni és támogatni.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink