Farkas Éva: a kormány igyekszik segíteni az önkormányzatok működését

Bár a kormány járvány- és válságkezelés címén ingyenessé tette a parkolást, elvette a gépjárműadót, megfelezte az iparűzési adót, Makó fideszes polgármestere szerint éppen úgy segít az állam, hogy az utóbbi kieső adóbevételt kompenzálja a 25 ezer főnél kisebb településeken.

Farkas Éva Erzsébet múlt héten a Makói Városi TV vendége volt. A műsorban a következőket mondta:

,,Szeretném azt hangsúlyozni, hogy a járványügyi időszakban, mind az intézményeink működéséhez, mind a város üzemeltetéséhez köthetően egy sokkal magasabb arányú és mértékű állami normatíva-támogatást kaptunk.”

A 25 ezer fő alatti települések kompenzációt kapnak a megfelezett iparűzési adó miatt. Erről ezt mondta:

,,A magyar kormány nem csak bértámogatásokkal, új munkahelyek teremtésével, megtartásával, illetve gazdasági fejlesztésekkel igyekezett a vállalkozásokat segíteni, hanem azzal is, hogy az iparűzési adó mértékét a kis- és középvállalkozások tekintetében csökkentette. […] Júniusban várhatóan Makó város önkormányzata tekintetében ez egy 230 millió forintos keret. Ennek egyik felét fogjuk megkapni és október hónapban pedig a másik felét. Ez azért fontos döntés, mert a kormány így egyrészt a vállalkozásokat is támogatja […], az önkormányzatoknak pedig támogatásban fogja biztosítani. Így az önkormányzatok működését igyekszik ezzel segíteni és támogatni.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »