Moderna-vakcina jött Csongrád-Csanád megyébe

Moderna-vakcina érkezett ma Csongrád-Csanád megyébe, ahol első körös oltásként 1200, míg második körös oltásként 1700 regisztrált páciens kaphatja meg a háziorvosától a koronavírus elleni védőoltást – közölte pénteken a megyei kormányhivatal.

Arra kérik a háziorvosokat, hogy ha még van a praxisukban idős, kismama, vagy krónikus beteg, akkor mindenképp részesítsék előnyben őket. A kórházi oltópontokra ugyanakkor továbbra is nyitva áll az online időpontfoglaló, az eeszt.gov.hu oldalon.

– A héten Szputnyik, Sinopharm és AstraZeneca érhető el, valamint azoknak, akik csütörtökön erről kaptak SMS-t, a Pfizer-vakcina is. Utóbbinál azokat értesítették, akik a legrégebben, jellemzően március elejéig regisztráltak. Emellett zajlik a 16-18 évesek első körös, valamint a tanárok második körös oltása is. Minél többen beoltatják magukat, annál több ember egészségét tudjuk megóvni – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott.

(Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Facebook oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

47 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »