Moderna-vakcina jött Csongrád-Csanád megyébe

Moderna-vakcina érkezett ma Csongrád-Csanád megyébe, ahol első körös oltásként 1200, míg második körös oltásként 1700 regisztrált páciens kaphatja meg a háziorvosától a koronavírus elleni védőoltást – közölte pénteken a megyei kormányhivatal.

Arra kérik a háziorvosokat, hogy ha még van a praxisukban idős, kismama, vagy krónikus beteg, akkor mindenképp részesítsék előnyben őket. A kórházi oltópontokra ugyanakkor továbbra is nyitva áll az online időpontfoglaló, az eeszt.gov.hu oldalon.

– A héten Szputnyik, Sinopharm és AstraZeneca érhető el, valamint azoknak, akik csütörtökön erről kaptak SMS-t, a Pfizer-vakcina is. Utóbbinál azokat értesítették, akik a legrégebben, jellemzően március elejéig regisztráltak. Emellett zajlik a 16-18 évesek első körös, valamint a tanárok második körös oltása is. Minél többen beoltatják magukat, annál több ember egészségét tudjuk megóvni – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott.

(Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink