Tévésorozat lesz Bán Mór Hunyadi köteteiből

A Nemzeti Filmintézet honlapján megjelent információk szerint a Tévés Döntőbizottság május közepén 76.880.400 forint támogatást ítélt meg a Bán Mór Hunyadi Jánosról szóló, tizenkét kötetesre tervezett regényfolyamából készítendő, látványos televíziós sorozat gyártáselőkészítésére – közölte Facebook oldalán a könyvsorozat írója.

A producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, aki David Cronenberg és Szabó István filmjeinek producereként is ismert. Filmográfiájában szerepel többek között a Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye vagy Az eljövendő szép napok, a Fekete köpeny, a Notre Dame-i toronyőr, vagy A napfény íze és a Csodálatos Júlia. A sorozat vezető rendezője a szintén kanadai magyar George Mihalka, aki számos televíziós sorozat rendezőjeként is jegyzett alkotó. A forgatókönyvet Bán Mór közreműködésével Lovas Balázs, Lengyel Balázs, Veress Attila és Ruttkay Zsófia írja. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

16 éve hunyt el Raksányi Gellért, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Hétfőn Makóra jön Magyar Péter

Nem csak Makóra, hanem Csongrádra, Szentesre, Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Mindszentre is ellátogat hétfőn a Tisza Párt EP-listavezetője. Magyar Péter a makói könyvtár előtti területen tart fórumot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink