Tévésorozat lesz Bán Mór Hunyadi köteteiből

A Nemzeti Filmintézet honlapján megjelent információk szerint a Tévés Döntőbizottság május közepén 76.880.400 forint támogatást ítélt meg a Bán Mór Hunyadi Jánosról szóló, tizenkét kötetesre tervezett regényfolyamából készítendő, látványos televíziós sorozat gyártáselőkészítésére – közölte Facebook oldalán a könyvsorozat írója.

A producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, aki David Cronenberg és Szabó István filmjeinek producereként is ismert. Filmográfiájában szerepel többek között a Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye vagy Az eljövendő szép napok, a Fekete köpeny, a Notre Dame-i toronyőr, vagy A napfény íze és a Csodálatos Júlia. A sorozat vezető rendezője a szintén kanadai magyar George Mihalka, aki számos televíziós sorozat rendezőjeként is jegyzett alkotó. A forgatókönyvet Bán Mór közreműködésével Lovas Balázs, Lengyel Balázs, Veress Attila és Ruttkay Zsófia írja. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink