Hamarosan visszakapja régi nevét Nagyér

2020 januárjában írtunk arról, hogy Nagyér visszakaphatja a Rákosi diktatúra előtti elnevezését, a Nagymajláthot. Sajtóhírek szerint a napokban megérkezett a nagyéri önkormányzathoz a Miniszterelnökség Földrajzinév-bizottságának értesítése, amiben támogatták az átnevezést. Ezt az értesítést és a kérelmüket megküldik Áder Jánosnak, hogy engedélyezze a névváltoztatást.

Gróf Majláth György főszolgabíró tulajdonát képezte a település teljes jelenlegi közigazgatási területe. A kommunista rendszer úgy döntött, ezt megváltoztatják, ezért 1952 július 1-jén Nagymajláthból Nagyér lett.

A Délmagyarország cikke szerint a napokban megérkezett a nagyéri önkormányzathoz a Miniszterelnökség Földrajzinév-bizottságának értesítése az önkormányzat kérelméről. Jelesül: állítsák vissza a település történelmi nevét, Nagymajláthot. A bizottság támogatta, hogy Nagyér visszakapja a régi nevét, egyben azt javasolták, kezdeményezzék a vasúttársaságnál a nagyéri vasúti megálló nevének Nagymajláthra való változtatását is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink