Nyolc év után kapott ,,virágos város” elismerést Makó

Dr. Buzás Péter polgármestersége alatt több elismerést is nyert Makó a Virágos Magyarországért versenyben. Farkas Éva Erzsébet vezetése alatt ez az első ilyen díj.

A jó hírről elsőként a polgármester számolt be oldalán. Farkas Éva Erzsébet köszönetet mondott Csermák Szilvia Zöld Város tanácsnoknak, a főkertészeknek, Bókáné Bodó Zsuzsannának és Baranyi Katalinnak, a város közfoglalkoztatottjainak, valamint minden makóinak, akik bármilyen formában is részt vett a zöldítésben, virágosításban.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt. A megmérettetésre több mint 320 pályázat érkezett, a zsűri összesen 49 díjat osztott ki. A szakmai zsűri döntése alapján Nagykanizsa lett a legvirágosabb 30 ezer főnél népesebb város, míg a kisebb városok kategóriájának fődíját Veresegyház nyerte el. A 2.000 lakosnál nagyobb falvak közül Etyek, a kisebb falvak közül pedig Buzsák kapta a fődíjat. A fővárosi kerületek közül a IV. kerület érdemelte ki Budapest Főváros díját. Emellett számos különdíjas települést is hirdetett a zsűri: a Miniszterelnöki Különdíjat a városok kategóriában Szolnok, a falvak kategóriában pedig Varsány kapta, a Belügyminisztérium Virágos Önkormányzatért díját Lenti és Kübekháza nyerte el. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turisztikai különdíjában idén Makó és Poroszló részesült. A legvirágosabb határon túli település Romániából Kalotaszentkirály, Szerbiából Palics, Szlovákiából Tardoskedd lett. A Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület a veresegyházi Kisák Pétert tünteti ki az év főkertésze elismeréssel.

A legkevesebb zöldterülettel rendelkező magyar városok között volt 1990-ig Makó, majd dr. Buzás Péter polgármestersége alatt több elismerést is nyert a város a Virágos Magyarországért versenyben. 2004-ben a fődíjat, 2007-ben és 2012-ben az ,,Arany Rózsa” díjat, 2010-ben a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium díját, 2009-ben a Város és Faluvédők Szövetségének díját, 2013-ban a Természetvédelmi díjat nyerte el. 2006-ban az év főkertésze makói volt, Ádok Jánosné. Továbbá az Európai Ezüstérmes Város díjat is bezsebelhette Makó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hétfőn Makóra jön Magyar Péter

Nem csak Makóra, hanem Csongrádra, Szentesre, Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Mindszentre is ellátogat hétfőn a Tisza Párt EP-listavezetője. Magyar Péter a makói könyvtár előtti területen tart fórumot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hétfőn Makóra jön Magyar Péter

Nem csak Makóra, hanem Csongrádra, Szentesre, Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Mindszentre is ellátogat hétfőn a Tisza Párt EP-listavezetője. Magyar Péter a makói könyvtár előtti területen tart fórumot.

Tovább olvasom »