A makói honvédelmi sportközpont építésénél is figyelmen kívül hagyhatják az építési szabályokat

A nyíregyházi stadion és 16 honvédelmi sportközpont építésénél lehet figyelmen kívül hagyni az országos és helyi építési szabályokat – derül ki a múlt héten megjelent Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányrendelet szerint ha a hatályos településrendezési terv vagy az Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) a beruházás sajátos szabályaival ellentétes, vagy azzal nem összeegyeztethető előírást tartalmaz, akkor a településrendezési tervet és az OTÉK-ot nem lehet alkalmazni.

Ez vonatkozik a nyíregyházi stadionépítésre és a Honvédelmi Sportközpontokhoz kapcsolódó beruházásokra, melyek a következő településen valósulnak meg: Baja, Balassagyarmat, Berettyóújfalu, Makó, Kecskemét, Kisvárda, Körmend, Nagykanizsa, Újfehértó, Pécs, Sárospatak, Szarvas, Szekszárd, Székesfehérvár, Szigetvár, Zalaegerszeg.

A makói sportközpont helyszíne az Ipari Park területén lesz. A beruházás keretében egy 725 négyzetméter hasznos alapterületű sportközpont épülhet fel a hozzá csatlakozó 10 lőállásos lőtérrel, fegyver műhellyel, gépészeti- és szociális blokkokkal, oktatótermeként is használható küzdőtérrel és közösségi térrel – tájékoztatta a fideszes sajtót idén áprilisban Farkas Éva Erzsébet polgármester, a Makói Csípős szerkesztősége nem kapott meghívást a sajtótájékoztatóra.

A polgármester Facebook oldalára kikerült egy látványkép a központról:

(Fotók: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink