A Jobbik szerint Völner után Varga Juditnak is mennie kell

Völner Pál lemondásával nem úszhatják meg Orbánék. Helyettesét követve Varga Judit is haladéktalanul vegye a kabátját! – írja közleményében a Jobbik.

„Hogy Orbánék egy maffiaállamot építettek, annak régóta kézenfekvő bizonyítékai vannak. Hogy lopnak, az sem újdonság, hiszen „amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája”. Az viszont, hogy többmilliós csúszópénzeket tömköd egy kormánytag a saját zsebébe, ráadásul a végrehajtói kar elnökének letartóztatását követően kerül a képbe, botrány a köbön” 

– fogalmazott az ellenzéki párt.

A Jobbik szerint sejthető volt, hogy a végrehajtói kar elnökének letartóztatása csak a jéghegy csúcsa: „Nem volt véletlen a hetek óta tartó hírzárlat, ahogy Gulyás miniszter múlt heti kormányinfós, zavaros kommunikációja is új értelmet nyer.”

Mint kiderült, hogy a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés gyanúja miatt kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. A gyanú szerint ugyanis a fideszes államtitkár, Varga Judit helyettese a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

„Ami különösen vérlázító, hogy a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében. Bízunk benne, hogy mihamarabb arra is fény derül, hogy a fideszes kormánytag ezért mit intézett el, milyen „szolgáltatást” nyújtott mindezért cserébe, hogyan működik valójában Orbán pókhálója.”

– írják.

A Jobbik szerint joggal érdekelheti a közvéleményt az is, hogy a kamerák elől előszeretettel menekülő Varga Judit igazságügyi miniszter mit tudott a kollégája ügyleteiről. Feltételezik, ez is szóba került, amikor „Völnerrel együtt figyeltek meg és hallgattak le független újságírókat, üzletembereket és ellenzéki politikusokat.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »