A Jobbik szerint Völner után Varga Juditnak is mennie kell

Völner Pál lemondásával nem úszhatják meg Orbánék. Helyettesét követve Varga Judit is haladéktalanul vegye a kabátját! – írja közleményében a Jobbik.

„Hogy Orbánék egy maffiaállamot építettek, annak régóta kézenfekvő bizonyítékai vannak. Hogy lopnak, az sem újdonság, hiszen „amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája”. Az viszont, hogy többmilliós csúszópénzeket tömköd egy kormánytag a saját zsebébe, ráadásul a végrehajtói kar elnökének letartóztatását követően kerül a képbe, botrány a köbön” 

– fogalmazott az ellenzéki párt.

A Jobbik szerint sejthető volt, hogy a végrehajtói kar elnökének letartóztatása csak a jéghegy csúcsa: „Nem volt véletlen a hetek óta tartó hírzárlat, ahogy Gulyás miniszter múlt heti kormányinfós, zavaros kommunikációja is új értelmet nyer.”

Mint kiderült, hogy a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés gyanúja miatt kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. A gyanú szerint ugyanis a fideszes államtitkár, Varga Judit helyettese a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

„Ami különösen vérlázító, hogy a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében. Bízunk benne, hogy mihamarabb arra is fény derül, hogy a fideszes kormánytag ezért mit intézett el, milyen „szolgáltatást” nyújtott mindezért cserébe, hogyan működik valójában Orbán pókhálója.”

– írják.

A Jobbik szerint joggal érdekelheti a közvéleményt az is, hogy a kamerák elől előszeretettel menekülő Varga Judit igazságügyi miniszter mit tudott a kollégája ügyleteiről. Feltételezik, ez is szóba került, amikor “Völnerrel együtt figyeltek meg és hallgattak le független újságírókat, üzletembereket és ellenzéki politikusokat.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink