Délben a legtöbb bolt bezár szenteste

A legnagyobb magyarországi üzletláncok, így az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny Market, a Spar és a Tesco üzletei december 24-én 12 órakor zárnak be – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség.

A bevásárlóközpontokban működő üzletek kivételt jelentenek ez alól, de a kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon. Az OKSZ tagvállalkozásai az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntött a déli zárás mellett.

Felhívják a figyelmet, a bútor- és barkácsáruházak december 24-én már nem nyitnak ki, ahogyan a kisebb iparcikk árusító boltok sem.

Ugyanakkor az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat. Arany hétvégén is több olyan üzlet kinyit, melyek vasárnap egyébként zárva tartanak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hétfőn Makóra jön Magyar Péter

Nem csak Makóra, hanem Csongrádra, Szentesre, Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Mindszentre is ellátogat hétfőn a Tisza Párt EP-listavezetője. Magyar Péter a makói könyvtár előtti területen tart fórumot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink