Karácsonyi pénzosztás: járdaépítésre kap pénzt Makó az államtól

A 372 millió forintról szóló támogatás a tegnap megjelent Magyar Közlönyben olvasható és Orbán Viktor írta alá.

A kormányhatározat az 5000 fő feletti lakosságszámú települések azonnali beruházásainak támogatásáról szól. Eszerint Makó megkapja a már említett összeget. Az önkormányzat ehhez még 150 millió forintot ad önerőként, így több mint félmilliárdos járdaprogram indul jövőre a városban.

Makón a Pápay iskola is részesül állami forrásból, 30 millió forintból a vizesblokkot újítják fel.

A megyéből még Domaszék kap 82,6 milliót, Mindszent 107,8 milliót útfelújításra; a Szentesi Koszta József Általános Iskola 25 milliót a villamoshálózat korszerűsítésére; a Mindszenti Általános Iskola nyílászáró cserére 15 milliót; két algyői iskola 103 milliót fejlesztésre; a mórahalmi iskola tanterem felújításra 10 milliót; a domaszéki iskola burkolatcserére 6 milliót.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Korábbi helyettes államtitkár: a makói palagáz kitermelése műszaki akadályt képez

A geológiai és műszaki kockázatok mellett egész egyszerűen nem létezik jelenleg olyan sikeresen és eredményesen alkalmazható technológiai, ami a makói árokban tapasztalt rendkívül magas nyomás és a még rendkívülibb hőmérséklet mellett képes megvalósítani a kitermeléshez szükséges hidraulikus rétegrepesztést – fejtette ki oldalán Holoda Attila, aki 2010-2014 között energetikáért felelős helyettes államtitkár volt.

Tovább olvasom »