Elios-ügy: Hódmezővásárhely polgárait is meglopták

Mellár Tamás Pécsről jelentkezett be, annak apropóján, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a napokban nyilvánosságra hozta az Elios-ügyben keletkezett nyomozati iratokat.

Mint azt tudni lehet, 2012-ben és 2013-ban a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. szabálytalan körülmények között nyert el uniós forrásokból finanszírozott önkormányzati pályázatokat. Ezek a közvilágítás fejlesztését célozták, a munkákat azonban az Elios nem megfelelő minőségben végezte el. A vizsgálatok során az Olaf az Elios által elnyert közvilágítással kapcsolatos pályázat mindegyikénél tárt fel visszaéléseket.

„Ebből az anyagból kiderül, hogy 28 város polgárait lopták meg”

– mondta Mellár Tamás a Facebook-oldalán közzétett online sajtótájékoztatóján.

Baranya megye 1. számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje kiemeli, hogy Pécs nem tartozik a közé a 28 város közé, ugyanis a város nem kapott uniós támogatásokat, de ettől függetlenül nem mentes az egész ügytől.

„Itt is az Elios végezte a lámpacseréket, csak itt nem uniós támogatásból, hanem hitelből”

– fogalmazott Mellár, aki elmondta, hogy a korábbi fideszes városvezetés vett fel 1 milliárd forint hitelt a közvilágítás korszerűsítésére.

„Lehet is látni, meg nem is nagyon lehet látni”

– értékelte a munkát a képviselőjelölt, aki beszámolt arról is, hogy sajnálatos módon halálos áldozata is volt már a rossz látási viszonyoknak.

Az elmúlt időszakban a Mindenki Pécsért egyesület többször vizsgálta az Elios-ügyet, majd a szabálytalanságok feltárása után a város feljelentést tett, azonban semmi komoly rendőrségi vizsgálat nem indult és így bírósági szakaszba sem került a dolog.

„Abban reménykedhetünk, hogy kormányváltás után számon tudjuk majd kérni a felelősöket”

– tette hozzá Mellár, aki szerint az új kormány feladata lesz, hogy valóban megoldja a közvilágítás problémáját. 

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

50 éve hunyt el Szécsi Pál, magyar énekes, előadóművész, dalszerző, dalszövegíró.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink