Elios-ügy: Hódmezővásárhely polgárait is meglopták

Mellár Tamás Pécsről jelentkezett be, annak apropóján, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a napokban nyilvánosságra hozta az Elios-ügyben keletkezett nyomozati iratokat.

Mint azt tudni lehet, 2012-ben és 2013-ban a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. szabálytalan körülmények között nyert el uniós forrásokból finanszírozott önkormányzati pályázatokat. Ezek a közvilágítás fejlesztését célozták, a munkákat azonban az Elios nem megfelelő minőségben végezte el. A vizsgálatok során az Olaf az Elios által elnyert közvilágítással kapcsolatos pályázat mindegyikénél tárt fel visszaéléseket.

„Ebből az anyagból kiderül, hogy 28 város polgárait lopták meg”

– mondta Mellár Tamás a Facebook-oldalán közzétett online sajtótájékoztatóján.

Baranya megye 1. számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje kiemeli, hogy Pécs nem tartozik a közé a 28 város közé, ugyanis a város nem kapott uniós támogatásokat, de ettől függetlenül nem mentes az egész ügytől.

„Itt is az Elios végezte a lámpacseréket, csak itt nem uniós támogatásból, hanem hitelből”

– fogalmazott Mellár, aki elmondta, hogy a korábbi fideszes városvezetés vett fel 1 milliárd forint hitelt a közvilágítás korszerűsítésére.

„Lehet is látni, meg nem is nagyon lehet látni”

– értékelte a munkát a képviselőjelölt, aki beszámolt arról is, hogy sajnálatos módon halálos áldozata is volt már a rossz látási viszonyoknak.

Az elmúlt időszakban a Mindenki Pécsért egyesület többször vizsgálta az Elios-ügyet, majd a szabálytalanságok feltárása után a város feljelentést tett, azonban semmi komoly rendőrségi vizsgálat nem indult és így bírósági szakaszba sem került a dolog.

„Abban reménykedhetünk, hogy kormányváltás után számon tudjuk majd kérni a felelősöket”

– tette hozzá Mellár, aki szerint az új kormány feladata lesz, hogy valóban megoldja a közvilágítás problémáját. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es villamos

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között – tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) az MTI-t.

Tovább olvasom »