Egy román házaspár hamis iratokkal akart bankszámlát nyitni Budapesten

A fővárosi nyomozók befejezték a nyomozást azzal a román házaspárral szemben, akik a gyanú szerint bűncselekményből származó pénz számára akartak bankszámlát nyitni Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Pénzmosás Elleni Osztálya nyomozást folytatott pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt V. Adrian és felesége, V. Iulia ellen, akik 2021. május 14-én egy újpesti bankban egy hamis személyi igazolványt bemutatva akartak számlát nyitni.

A budapesti nyomozók a bankfiókban rajtuk ütöttek, majd a hamis okmányt és a náluk talált, bűncselekményből származó 3 millió forintot és 9 ezer eurót lefoglalták. A nyomozás során átkutatták a páros terézvárosi bérleményét is, ahol 23 hamis román és szlovák személyazonosító okmányt, valamint több, számlanyitással kapcsolatos dokumentumot szintén lefoglaltak. Az eljárás adatai szerint a hamis okmányokkal nyitott bankszámlákra összesen közel 50 ezer euró csalásból származó pénzt utaltak külföldi sértettek számláiról.

A rendőrök a 21 éves nőt négyrendbeli közokirat-hamisítás bűntett, 40 éves férjét pedig négyrendbeli, felbujtóként elkövetett közokirat-hamistás bűntett, huszonnégy-rendbeli közokirat-hamisítás bűntett, valamint jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám vallomást az eljárás során nem tettek. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig átadták az illetékes ügyészség részére. V. Iulia szabadlábon, V. Adrian pedig bűnügyi felügyeletben várja az eljárás további szakaszát.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Rács mögött a makói kerékpártolvaj

A rendőrségre 2024. január 24-én érkezett bejelentés, hogy egy makói udvarról két kerékpárt is elloptak. Az ügyben még folyt a nyomozás, mikor két további, a közelben elkövetett biciklilopás ügyében is feljelentést tettek.

Tovább olvasom »