Varga Ferenc: a hangsúlyt szeretném a parlament falain kívülre helyezni

Én inkább a parlamenten kívüli munkára koncentrálnék a jövőben, de természetesen megtartva azt a minimumot, ami a Ház falain belül szükséges. Tehát be fogok járni a bizottsági ülésekre is, és be fogok járni a parlamenti ülésekre is. De a hangsúlyt szeretném a parlament falain kívülre helyezni – fogalmazott az Alfahírnek Varga Ferenc, a Jobbik roma politikusa.

A szegvári országgyűlési képviselő szeretne szerves részévé válni a Parlamenten kívüli folyamatoknak. ,,A konkrétumot egyelőre fedje jótékony homály, de kell még legalább másfél hónap, hogy létrejöjjön az, amit egyébként már elkezdtem szervezni. Ehhez nagyon sok jó szakember is csatlakozott már a civil roma világból.” – közölte.

Az interjúból kiderül, hiányolja a szakmaiságot a roma politikai közéletből. ,,És számomra maga a romapolitika is ismeretlen fogalom, szerintem nem létezik ma Magyarországon ilyen. Meg kell teremteni, és le kell rakni egy biztos alapját ennek.”

Úgy véli, ami a rendszerváltás óta hiányzik a romapolitikában, az az, hogy senki nem kezelte felnőttként a magyar cigányságot. Mindenki csak a szavazatát akarta, jobbra-balra húzták őket, ,,én pedig azt mondom, hogy a cigányságnak elsősorban önmagát kell képviselni, és létre kell hozni egy olyan országos szintű szakmai egyeztető fórumot, ami utána majd politikailag is kiveszi a részét abból, ami előttünk áll.

Szerinte voltak ilyen szerveződések korábban, de mindegyik eladta magát valamelyik pártnak, és hát a „díszcigány” jelző valahonnan innen indul.

Szerinte mostmár az nem működik tovább még évekig, évtizedekig, hogy a Fidesz kétharmados többséggel rendelkezve kihasználja továbbra is a romákat. Az nem működik, hogy minden uniós pénzt elköltünk, és úgy repkednek ezek a milliárdok a fejünk fölött, hogy ebből senki nem érez semmit – jelentette ki.

Úgy véli, előbb vagy utóbb a legszegényebbeknek is fel kell nyíljon a szeme, és ő ebben szeretne segíteni.

Szerinte egy ország gazdaságában két olyan terület van, amibe ha korlátlan mennyiségben is öntjük a pénzt, akkor az utána megtérül: az oktatás és az egészségügy.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink